Rob's kookboek

Atjar bawang

Benodigdheden
  • 1 kg sjalotten of kleine uitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 fles azijn
  • 2 eetlepels gesnipperde uien
  • 3 gesnipperde teentjes knoflook
  • 3 gepofte kemiries
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout
Bereidingswijze
  1. Schil de uitjes, snijde ze NIET door maar bestrooi ze met veel zout en laat ze enkele uren op een zeef uitlekken.
  2. Wrijf de gesnipperde uien met de knoflook, de gepofte kerimies, de koenjit en de gemberpoeder tot een brij.
  3. Fruit deze in weinig olie tot de (snippers) uien licht geel zijn.
  4. Voeg er de azijn aan toe en kook die even mee.
  5. Laat de massa afkoelen.
  6. Wrijf de sjalotten droog in een doek, schik ze in een goed schoongemaakte jampot en giet de kruidenazijn eroverheen.