Rob's kookboek

Atjar bening

Benodigdheden
  • 1 komkommer
  • 100 g worteltjes
  • 100 g savooiekool
  • 100 g sjalotten
  • 100 ml water
  • 4 tot 6 eetlepels azijn
  • zout
  • 1 theelepel suiker
  • 8 gekneusde peperkorrels
Bereidingswijze
  1. Snijd de komkommer in blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze enige uren in een vergiet uitlekken.
  2. Breng het water aan de kook met suiker, zout en peperkorrels.
  3. Kook hierin de in stukken gesneden worteltjes 6 à 8 minuten mee.
  4. Voeg er daarna de azijn aan toe en roer de rest van de in stukjes gesneden kool en sjalotjes er doorheen.
  5. Schud de komkommer droog in een doek en voeg als laatste bij de massa.
  6. Laat dit 2 minuten doorkoken, en laat goed afkoelen.
  7. Serveer koud.