Rob's kookboek

Atjar tjampoer

Benodigdheden
  • 100 g bloemkool
  • 100 g prinsessenboontjes
  • 100 g worteltjes
  • 100 g tauge
  • 1 komkommer
  • olie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 fles azijn
  • 1 eetlepel gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 à 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 eetlepel engelse mosterdpoeder
  • 4 rode Spaanse pepers
  • zout
Bereidingswijze
  1. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Verwijder van de komkommer het zaad en snijd deze in stukjes.
  3. Bestrooi de komkommer met veel zout en laat ze op een zeef uitlekken.
  4. Wrijf de ui met knoflook, koenjit, gemberpoeder, 2 theelepels suiker en wat zout samen tot een brij.
  5. Bak deze op in zo weinig mogelijk olie.
  6. Kook de worteltjes, bloemkool en boontjes in een weinig water 4 a 5 minuten.
  7. Draai de vlam lager, roer er de tauge doorheen en laat alles tezamen op een vergiet uitlekken.
  8. Maak de mosterdpoeder aan met 1 theelepel suiker.
  9. Kook de azijn met de gefruite kruiden en roer er op het laatst de aangelengde mosterd door.
  10. Verwijder van de Spaanse pepers het zaad en snijd ze in schuine reepjes.
  11. Schik de groente en snippers spaanse peper in een goed gereinigde stopfles, giet er de azijn en het nog warme mosterd mengsel overheen.