Rob's kookboek

Kentang katjang goreng

Bereidingstijd
  • 15 mlnuten
Benodigdheden voor 4-6 personen
  • 2 zakjes (2 x 100 g) fritessticks naturel
  • 1-2 eetlepels goela djawa of bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels olie
  • 50-60 g gepelde pinda's
  • 1-2 theelepels sambal manis
  • 1 mespunt ketoembar (korianderpoeder)
Tip van de kok
  • Maak de kentang (aardappel) katjang (pinda) goreng (gebakken) van zelf gefrituurde aardappelstaafjes. Gebruik hiervoor dan grote aardappels. Snijd die met behulp van het fijnste rooster uit de fritessnijder in staafjes. Droog die en bak ze vlug goudgeel en gaar in frituurolie of frituurvet (175°C).
Bereidingswijze
  1. Vermeng in de kom de aardappelstaafjes en 1-1½ eetlepel suiker.
  2. Laat de olie in de koekepan warm worden.
  3. Doe de pinda's in de pan.
  4. Schud die af en toe terwijl de pinda's licht bakken.
  5. Doe sambal naar smaak en de inhoud van de kom in de pan.
  6. Keer de aardappelstaafjes en de pinda's met de spatel om en om.
  7. Ze moeten goed gemengd zijn en geheel warm worden.
  8. Proef het gerecht.
  9. Voeg naar smaak nog suiker, sambal en ketoembar toe.
  10. Schep de inhoud van de pan, zonder de eventueel nog aanwezige olie, over in de serveerschaal.
  11. Serveer de goreng direct of pas na geheel afkoelen.
  12. Dek de schaal tijdens het afkoelen van de kentang katjang goreng niet af, omdat dan de fritessticks slap worden.