Rob's kookboek

Mosselen Bangloire

Moules à la Bangloire

Benodigdheden
  • 2 eidooiers
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml visvelouté
  • 1 paprika
  • 4 sjalotjes
  • 1 venkelknol
  • 1 wortel
  • kruidnagelpoeder
  • kerrie
  • saffraan
Bereidingswijze
  1. Maak de mosselen schoon.
  2. Doe de wijn in een grote pan, voeg de mosselen toe, breng ze op hoog vuur aan de kook en schud ze af en toe.
  3. Als ze open zijn, zijn ze goed.
  4. Haal de mosselen uit de schelpen en ontbaard ze.
  5. Zeef het mosselnat en voeg het bij de visvelouté.
  6. Laat deze iets inkoken.
  7. Snij wortel, paprika, venkel en sjalot in reepjes.
  8. Smelt wat boter in een pan en fruit de groenten hierin.
  9. Voeg kerrie, kruidnagelpoeder en saffraan toe en laat dit meefruiten.
  10. Als de groenten gaar zijn voegen we ze bij de saus.
  11. Maak een liaison van eidooier en slagroom en voeg deze, van het vuur af, bij de saus.
  12. Leg de mosselen in een schaal, schenk er de saus over, leg er wat stukjes boter op en zet ze even onder de salamander.(grill).
  13. Serveer meteen.
  14. Geef er stokbrood bij.