Rob's kookboek

Biefstuk Laperouse

Steak de boeuf Laperouse

Benodigdheden
  • 4 biefstukken
  • olie
  • 100 g boter
  • 300 ml kalfsbouillon
  • 300 ml witte wijn
  • 150 g sjalot
  • peterselie
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Was wat peterselie en hak die fijn.
  2. Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  3. Smelt 50 gram boter in een pan en stoof hierin, met het deksel op de pan, zachtjes de sjalot.
  4. Deglaceer af met de witte wijn en laat het voor de helft reduceren.
  5. Geef er dan de bouillon bij en laat weer reduceren gedurende 15 minuten.
  6. Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de biefstukken snel aan alle kanten bruin.
  7. Geef er zout en peper over.
  8. Leg de biefstukken op een voorverwarmde schaal, schenk er de ingekookte saus over en strooi hier peterselie over.
  9. Serveer meteen.