Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Rundvleesgerechten
- Biefstuk Laperouse
Biefstuk Laperouse
Steak de boeuf Laperouse
Benodigdheden
4 biefstukken
olie
100 g boter
300 ml kalfsbouillon
300 ml witte wijn
150 g sjalot
peterselie
zout
peper
Bereidingswijze
Was wat peterselie en hak die fijn.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Smelt 50 gram boter in een pan en stoof hierin, met het deksel op de pan, zachtjes de sjalot.
Deglaceer af met de witte wijn en laat het voor de helft reduceren.
Geef er dan de bouillon bij en laat weer reduceren gedurende 15 minuten.
Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de biefstukken snel aan alle kanten bruin.
Geef er zout en peper over.
Leg de biefstukken op een voorverwarmde schaal, schenk er de ingekookte saus over en strooi hier peterselie over.
Serveer meteen.