Rob's kookboek

Biefstukken uit Sicilië

Benodigdheden
  • 4 biefstukken à 150 g
  • zwarte peper
  • 4 plakjes vet spek
  • 1 gesneden ui
  • 50 g boter
  • 100 ml marsala
Bereidingswijze
  1. Wrijf de biefstukken in met wat peper.
  2. Bak in een koekepan de plakjes spek uit.
  3. Voeg de uieringen toe en fruit ze ca. 4 minuten mee.
  4. Neem het spek en de uien uit de pan en houd het mengsel apart.
  5. Bak de biefstukken boven heet vuur ca. 4 minuten per kant in het spekvet.
  6. Bestrooi ze na het bakken met wat zout.
  7. Smelt de boter in een pannetje.
  8. Schenk de boter en de marsala over de biefstukken en doe het uienmengsel terug in de pan.
  9. Temper de hittebron en laat alls ca. 4 minuten zachtjes koken.
  10. Leg de biefstukken op borden en schenk er de saus over.