Een wereldberoemd gerecht, ontdekt door de Russische graaf Stroganoff in de 19de eeuw.
Bereidingswijze
- Snijd de runderhaas in 4 cm dikke plakken en snijd deze overdwars door.
- Verdeel de halve plakken in repen van 1,5 cm breedte.
- Verhit 30 g boter in de vleespan.
- Bak op een laaggedraaide warmtebron de uisnippers en de paprikareepjes aan zonder ze te laten kleuren.
- Giet 150 ml heet water in de vleespan en neem deze van het fornuis.
- Roer in de kom de zure room met de maïzena glad.
- Meng er de mosterd door.
- Laat de rest van de boter in de koekepan goed warm worden.
- Bak daarin, als het schuim van de boter begint weg te trekken, in 3 minuten het vlees onder geregeld omscheppen mooi van kleur.
- Zorg ervoor dat het niet gaar wordt, maar dat het van binnen nog roze van kleur is.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Schenk de wodka op het vlees.
- Steek de drank met een lucifer aan en laat de wodka op het vlees uitbranden.
- Voeg nu de inhoud van de vleespan en het mengsel met de zure room toe.
- Breng de inhoud van de koekepan onder voortdurend roeren aan de kook en laat de saus binden.
- Temper de warmtebron.
- Maak het geheel op smaak af met peper, zout, tomatenketchup en worcestersaus.
- Bestrooi het gerecht met peterselie en dien het zo warm mogelijk op.