Rob's kookboek

Corsicaanse kalfslapjes

Escalopes de veau à la Corse

Benodigdheden
  • 4 dunne kalfslapjes
  • 80 g boter
  • 4 schijven gerookte ham
  • 2 sjalotjes
  • 50 ml madera
  • basilicumpoeder
  • tijmpoeder
  • saliepoeder
  • 40 g bloem
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de kalfslapjes met wat van alle kruiden.
  2. Leg er een plak ham op en vouw ze dubbel.
  3. Steek ze vast met een borrelprikker.
  4. Doe de bloem op een bord en haal er de lapjes door.
  5. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de lapjes 8 minuten aan elke kant.
  6. Schil ondertussen de sjalotjes en hak ze fijn.
  7. Haal de kalfslapjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
  8. Doe de sjalot in de braadboter en laat ze zachtjes smelten.
  9. Geef er dan de madera over en laat op hoog vuur 5 minuten koken.
  10. Monteer de saus met de rest van de boter, en breng de saus op smaak met peper en zout.
  11. Schenk de saus over de kalfslapjes en serveer.