Rob's kookboek

Creoolse biefstuk

Steak de boeuf à la Créole

Benodigdheden
  • 4 biefstukken
  • olie
  • citroen
  • 1 spaanse peper
  • 1 grote ui
  • tijm
  • laurier
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • rum
Bereidingswijze
  1. Maak een marinade.
  2. Schil de ui en snij ze in ringen.
  3. Pers de citroen uit.
  4. Doe het citroensap in een diepe schaal, voeg twee eetlepels rum toe en twee eetlepels olie.
  5. Geef een takje tijm bij en een blaadje laurier.
  6. Leg er de spaanse peper bij.
  7. Schil de knoflook en pers die uit.
  8. Geef ook deze samen met de ui bij de marinade.
  9. Geef er zout en peper bij en roer de zaak goed door elkaar.
  10. Leg de biefstukken 45 minuten in deze marinade.
  11. Draai ze af en toe om.
  12. Haal de biefstukken uit de marinade, droog ze af en verhit wat olie in een pan.
  13. Sauteer hierin snel de biefstukken aan alle kanten bruin, geef er zout en peper over en serveer.