Rob's kookboek

Duitse biefstuk

Bereidingstijd
  • 10 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g gehakte biefstuk
  • 3 eetlepels geraspte ui
  • 1 eierdooier
  • peper
  • zout
  • worcestersaus
  • 1 grote geschilde ui
  • ½ eetlepel olie
  • 60 g boter
  • ½ eetlepel bloem
Tip van de kok
  • Neem in plaats van gehakte biefstuk tartaar.
  • Worden deze biefstukjes geserveerd met gekookte aardappels, bak ze dan in wat meer boter en maak de jus af met een scheutje warme melk of room.

Hierbij horen een salade en in boter gebakken ronde aardappeltjes (eventueel uit de diepvries) of patates frites.

Bereidingswijze
  1. Doe het vlees in een kom en meng de ui, de eierdooier, peper, zout en worcestersaus erdoor.
  2. Maak hiervan 4 platte koekjes.
  3. Snijd de ui in ringen.
  4. Meng de bloem door de uiringen.
  5. Bak ze in de olie met een klein stukje boter goudgeel op een niet te hoge warmtebron.
  6. Verhit de rest van de boter en bak daarin de biefstukjes op een hoge warmtebron snel aan beide kanten bruin.
  7. Leg het vlees op een voorverwarmde schotel en leg daarop de uiringen.