Rob's kookboek

Gemarineerde tournedos Farafangana

Tournedos marinés Farafangana

Benodigdheden
  • 4 tournedos
  • 50 g boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 2 kruidnagels
  • 100 ml olie
  • 4 groene citroentjes
  • koriander
  • oregano
  • dragon
  • peterselie
  • 300 g rijst
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Maak de avond te voren een marinade als volgt: Schil de teentjes knoflook en snij ze in de lengte doormidden.
  2. Schil de sjalotjes, piqueer er een met de kruidnagels en hak het andere fijn.
  3. Rasp de schil van de citroentjes en pers die uit.
  4. Meng in een kom, sjalot, knoflook, olie, zout, koriander, rasp en sap van citroenen en wat peper.
  5. Leg de tournedos hierin en laat ze een nacht marineren.
  6. Haal de tournedos uit de marinade, passeer de marinade, droog de biefstukken af.
  7. Breng in een pan 1,5 liter water met zout aan de kook.
  8. Was ondertussen de rijst zeer zorgvuldig, geef hem in het kokende water en laat 10 minuten koken.
  9. Giet hem dan af en spoel hem onder koud water af.
  10. Leg hem in een beboterde ovenvaste schaal en geef er wat vocht van de marinade over.
  11. Zet de schaal 20 minuten in een oven van 200°C.
  12. Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan snel de tournedos bruin in 2 a 3 minuten per kant.
  13. Zet ze boven op de rijst en serveer.