Rob's kookboek

Gestoofd rundvlees

Benodigdheden
  • 1 kg mager runderlappen, in blokken gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 600 ml rode wijn
  • 5 geplette zwarte peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • zout
  • zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Wentel de blokken vlees door de bloem.
  2. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin.
  3. Voeg de ui toe en fruit deze 2 minuten mee.
  4. Voeg het knoflook toe.
  5. Voeg 150 ml van de wijn, de peperkorrels en het laurierblad toe.
  6. Temper de hittebron en laat het vlees zonder deksel op de pan zachtjes koken tot de wijn is verdampt.
  7. Voeg de rest van de wijn toe.
  8. Temper het vuur, leg de deksel op de pan en laat het vlees ca. 2 uur zachtjes stoven tot het gaar is.
  9. Breng het vlees op smaak met wat zout en peper.