Rob's kookboek

Goelasj

Benodigdheden
  • 50 g boter
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 750 g runderlappen in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel karwijzaad (kummel)
  • 1 theelepel gedroogde marjolein
  • zout
  • zwarte peper
  • 500 g aardappelen in blokjes
  • 3 groene paprika's in reepjes gesneden
  • 4 tomaten in stukjes gesneden
Bereidingswijze
  1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en het knoflook ca 3 minuten.
  2. Voeg het vlees toe en bak de blokjes rondom lichtbruin.
  3. Roer het paprikapoeder, de karwijzaadjes, de marjolein en wat zout en peper door het vleesmengsel.
  4. Voeg er zoveel water aan toe dat alles net onder staat.
  5. Breng het geheel aan de kook.
  6. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat het vlees 1½ uur zachtjes stoven.
  7. Voeg de aardappelen, de paprika's en de tomaten toe en laat de goelash nog circa 30 minuten zachtjes stoven tot alles gaar is.
  8. Voeg eventueel wat water toe als het gerecht te droog dreigt te worden.