Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Rundvleesgerechten
- Grootvaders biefstuk
Grootvaders biefstuk
Steak de boeuf grand père
Benodigdheden
500 g gehakte biefstuk
50 g boter
2 eieren
2 uien
kervel
dragon
peterselie
zout
peper
olie
Bereidingswijze
Schil de uien en hak ze fijn.
Was de kruiden en hak er wat fijn, samen een eetlepel.
Doe het vlees in een kom, breek er de twee eieren over en werk deze er met een vork door, samen met de gehakte ui en de kruiden.
Geef er ook zout en peper bij.
Verdeel het vlees in 4 gelijke stukken.
Vorm er biefstukken van, met een dikte van 1,5 cm.
Besprenkel deze met olie en zet ze een uur in de koelkast.
Smelt de boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de biefstukken in 2 minuten aan elke kant goed bruin.
Serveer ze meteen.