Rob's kookboek

Hachee

Benodigdheden voor 4 personen
  • 500 g rundvlees, in dobbelsteentjes gesneden
  • 3 grof gesnipperde uien
  • 60 g boter
  • 40 g bloem
  • ½ l bouillon
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • zout
  • peper
Wijntip
  • Een fruitige rode wijn smaakt heerlijk bij dit gerecht.
Tips van de kok
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter in de braadpan.
  2. Bak de snippers ui lichtbruin en neem ze met zo min mogelijk vet uit de pan.
  3. Bak de stukjes vlees in vrij korte tijd mooi bruin en temper de warmtebron.
  4. Strooi bloem over het vlees en roer alles goed door elkaar.
  5. Laat de inhoud van de pan op een laaggedraaide warmtebron heet worden.
  6. Giet de bouillon al roerend bij het vlees en blijf roeren tot de hachee kookt en bindt.
  7. Voeg de azijn, het laurierblad en de kruidnagels toe.
  8. Sluit de pan en laat het vlees gaar stoven.
  9. Roer regelmatig de inhoud van de pan om, om aanbranden te voorkomen.
  10. Doe na 1 uur stoven de snippers ui erbij.
  11. Controleer of de hachee gaar is en maak deze op smaak af met peper en eventueel zout en azijn.