Rob's kookboek

Italiaanse kalfsbiefstukjes

Grenadins de veau à l'Italienne

Benodigdheden
  • 4 kalfsbiefstukjes
  • 80 g boter
  • 1 sinaasappel
  • ½ citroen
  • 100 ml witte vermouth
  • 10 g bloem
  • 1 plak gekookte ham (5mm)
  • 200 g champignons
  • paprikapoeder
  • 4 sjalotjes
  • oregano
  • peterselie
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de biefstukjes met zout en peper.
  2. Strooi er oregano over en wrijf het erin.
  3. Was de sinaasappel en haal er met de sambaltrekker de schil af en hak die fijn.
  4. Laat ze in een pannetje met water 5 minuten koken en giet ze af.
  5. Snij de dikke plak ham in kleine brunoise.
  6. Maak de champignons schoon en ciseleer ze.
  7. Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  8. Smelt 40 gram boter in een pan en voeg er de biefstukjes en de sjalot bij.
  9. Laat de biefstukjes aan beide kanten bruin sauteren.
  10. Zet het vuur laag en de deksel op de pan en laat nog 30 minuten zachtjes smoren.
  11. Was wat peterselie en hak die fijn.
  12. Pers de sinaasappel en de halve citroen uit.
  13. Houd 10 gram boter apart, smelt de rest in een pannetje en sauteer hier de champignons in.
  14. Maak van de apartgehouden boter en de bloem een beurre manié door ze te kneden.
  15. Haal de biefstukjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
  16. Deglaseer het braadvocht met sinaasappelsap, een beetje citroensap, de vermouth, en de sinaasappelschil, schraap goed over de bodem en breng de saus aan de kook.
  17. Voeg er dan de champignons bij, de ham en wat paprikapoeder.
  18. Bind de saus met de beurre manié.
  19. Laat zachtjes 5 minuten warmen.
  20. Schenk de saus over het vlees en strooi er peterselie over.