Rob's kookboek

Kalfsbiefstuk met gember

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 dikke kalfsbiefstukken à 125 gram
  • gemberpoeder (djahé)
  • peper
  • zout
  • 5 natte gembernootjes
  • 4-5 eetlepels gemberstroop
  • 1 sinaasappel
  • 80 g roomboter
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • ketjap manis of tamari
Tip van de kok
  • Geef rijst of aardappelpuree bij de gemberbiefstukken.
  • Als groente zijn peultjes en doperwten zeer geschikt.
  • Exotisch vruchtensap (van mango of limes) of een kruidige droge witte wijn wordt aanbevolen bij deze kalfsbiefstukken.
Bereidingswijze
  1. Wrijf elke biefstuk in met wat gemberpoeder, peper en zout.
  2. Snijd de gembernootjes in kleine stukken.
  3. Doe ze met de gemberstroop in de kleine kom.
  4. Schil de sinaasappel zodanig dat ook het witte deel van de schil meekomt.
  5. Snijd de sinaasappel overdwars in 4 dikke plakken.
  6. Verhit de boter in de koekepan.
  7. Doe de kalfsbiefstukken in de pan zodra het schuim van de boter begint weg te trekken.
  8. Bak het vlees in 10 minuten aan beide zijden mooi bruin en net gaar.
  9. Neem de biefstukken uit de pan en leg ze op de voorverwarmde vleesschotel en houd ze warm.
  10. Roer 1 eetlepel tomatenketchup door de hete jus.
  11. Blus de inhoud van de pan met wat water.
  12. Voeg de gembernootjes en de stroop toe aan de jus.
  13. Laat alles nog even koken.
  14. Proef de saus en maak deze op smaak af met peper, zout en wat ketjap of tamari.
  15. Schep de saus over de biefstukken en garneer deze met de plakjes sinaasappel.
  16. Serveer de schotel direct.