Rob's kookboek

Kalfsbiefstukjes met roomsaus

Grenadins de veau à la crème

Benodigdheden
  • 4 kalfsbiefstukjes
  • 30 g boter
  • 100 ml slagroom
  • 1,5 kg spinazie
  • zout
  • peper
  • 50 ml port
Bereidingswijze
  1. Was de spinazie zeer zorgvuldig verschillende keren en verwijder alle blaadjes die niet helemaal mooi groen zijn.
  2. Doe ze met aanhangend water en wat zout in een grote pan en kook ze onder af en toe omscheppen in 10 minuten gaar.
  3. Laat ze goed uitlekken.
  4. Smelt ondertussen de boter in een pan, en als ze heet is, zet er de biefstukjes in, zet de deksel op de pan en laat ze 20 minuten op zacht vuur sudderen.
  5. Doe dan de deksel van de pan en sauteer ze op hoog vuur bruin.
  6. Leg ze op een voorverwarmde schaal, omring ze met spinazie.
  7. Deglaseer de braadboter met de port, schraap alle aanbaksels goed los, geef er de room bij, zout en peper en laat nog even doorwarmen.
  8. Schenk de saus over het vlees en de spinazie.