Rob's kookboek

Kalfskoteletten van de jager

Côtes de veau chasseur

Benodigdheden
  • 4 kalfskoteletten à 200 g
  • zout
  • zwarte peper
  • 25 g boter
  • 50 ml olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 worteltje in stukjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
Bereidingswijze
  1. Wrijf de koteletten in met wat zout en peper.
  2. Verhit de boter en de oijfolie in een pan en bak hierin de koteletten aan beide zijde bruin.
  3. Voed de ui, de wortel, de bleekselderij en de peterselie toe.
  4. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes braden.
  5. Roer in een kommetje de wijn en de tomatenpuree door elkaar.
  6. Schenk dit mengsel bij het vlees.
  7. Leg de deksel terug op de pan en laat het vlees ca. 20 minuten zachtjes stoven tot her gaar is.
  8. Leg de koteletten op borden en schenk er de saus over.