Een gerecht dat zeer werd gewaardeerd door deze in 74 voor Christus levende consul van Rome die hield van een weelderig leven met zeer smakelijke maaltijden.
Bereidingswijze
- Wrijf de kalfslapjes in met naar smaak peper, zout en wat gemalen foelie.
- Strooi de bloem op een bord en haal de lapjes vlees hierdoor.
- Klop de overtollige bloem er af.
- Laat de boter in de koekepan goed warm worden.
- Doe de lapjes in de pan als het schuim begint weg te trekken en de boter begint te kleuren.
- Bak het kalfsvlees eerst aan beide zijden even aan.
- Laat daarna eerst de ene en daarna de andere zijde mooi van kleur worden.
- Verwarm de grill voor of schuif het rooster even boven het midden in de oven en verwarm die voor op 280°C.
- Druppel de helft van het citroensap op het vlees.
- Keer het vlees en druppel de rest van het citroensap erop.
- Leg op elk kalfslapje 2 plakjes bacon, zo dat ze niet buiten het vlees uitsteken.
- Leg daarop de plakjes kaas en strooi wat peper erop.
- Breng het vlees over in de schaal.
- Blus de jus af met 6-8 eetlepels heet water en laat alles even koken.
- Maak de jus op smaak af met worcestersaus, peper en zout.
- Schenk de jus rondom het vlees in de schaal.
- Plaats de schaal onder de gril! of in de oven tot de kaas smelt en goudgeel van kleur is.