Rob's kookboek

Kalfslapjes cubat

Escalopes de veau à la cubat

Benodigdheden
  • 4 kalfslapjes
  • 80 g boter
  • 250 g champignons
  • 1 sjalotje
  • 200 g geraspte kaas
  • 1 eidooier
  • 20 ml slagroom
  • 1 citroen
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Schil het sjalotje en hak het fijn.
  2. Pers de citroen uit.
  3. Maak de champignons schoon.
  4. Hak de champignons fijn en geef er wat citroensap over.
  5. Smelt 25 gram boter in een pan en sauteer hierin het sjalotje 2 minuten.
  6. Voeg er dan de champignons bij, zout en peper en sauteer op heet vuur totdat alle losgelaten vocht verdwenen is.
  7. Strooi zout en peper over de kalfslapjes, smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de kalfslapjes gedurende 5 minuten aan elke kant.
  8. Meng ondertussen de garaspte kaas, de eidooier en de slagroom tot een homogene massa.
  9. Leg de kalfslapjes in een ovenvaste schaal, bedek ze met wat het champignonmengsel, daaroverheen wat kaasmengsel en schuif de schaal 15 minuten in een oven van 220°C.
  10. Er moet een mooi korstje op komen.