Rob's kookboek

Kalfslapjes met cider

Escalopes de veau au cidre

Benodigdheden
  • 4 kalfslapjes
  • 100 g boter
  • 100 g champignons
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 100 ml droge cider
  • 250 ml slagroom
  • suiker
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Schil de wortel, was ze en rasp ze.
  2. Was de prei en snij het wit in dunne ringetjes.
  3. Smelt 50 gram boter in een pannetje, voeg er de groenten bij, wat suiker, zout en peper, doe er beboterd vetvrij papier over en laat zeer zachtjes gedurende 20 minten smoren.
  4. Roer er af en toe in.
  5. Maak de champignons schoon.
  6. Snij ze in dunne plakjes.
  7. Smelt de rest van de boter in een pan, strooi zout en peper over de kalfslapjes en sauteer ze gedurende 4 minuten aan elke kant.
  8. Haal ze uit de pan, houd ze warm en doe de champignons bij de braadboter.
  9. Als alle losgelaten vocht verdwenen is, geef er dan de cider bij.
  10. Laat deze volledig inkoken en voeg er dan de room bij en de in boter gestoofde groenten.
  11. Geef er zout en peper over, leg de kalfslapjes erin en laat zachtjes reduceren totdat de saus de juiste dikte heeft.
  12. Leg dan de kalfslapjes op een voorverwarmde dienschaal, geef er de saus over en serveer.