Rob's kookboek

Kalfslapjes uit Dijon

Escalopes de veau à la Dijonnaise

Benodigdheden
  • 4 kalfslapjes
  • 50 g boter
  • 10 ml marc de bourgogne
  • 4 sjalotjes
  • 20 ml slagroom
  • 60 g mosterd
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Strooi zout en peper op de kalfslapjes.
  2. Smelt de boter in een pan.
  3. Sauteer hierin de kalfslapjes 7 minuten aan elke kant.
  4. Schil ondertussen de sjalotjes en hak ze fijn.
  5. Als de kalfslapjes klaar zijn leg ze dan op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  6. Doe de sjalot bij de braadboter en laat ze zachtjes smelten.
  7. Schenk er de marc bij en flambeer.
  8. Meng de slagroom met de mosterd.
  9. Geef het mengsel bij de sjalotjes en laat even koken op heel klein vuur.
  10. Roer goed met een houten lepel over de bodem om alle aanbaksels los te maken.
  11. Controleer de saus op smaak.
  12. Passeer ze over de kalfslapjes en serveer.