Rob's kookboek

Kalfslever met ananas

Foie de veau à l'ananas

Benodigdheden
  • 4 plakken kalfslever
  • 70 g boter
  • 60 g bloem
  • 1 blik ananas
  • mosterd
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Strooi zout op de plakken lever, bestrijk ze met mosterd en strooi er bloem over.
  2. Smelt 40 gram boter in een pan en sauteer hierin de plakken lever zachtjes 4 minuten aan elke kant.
  3. Open ondertussen het blik ananas, laat de schijven ananas uitlekken en bewaar het vocht.
  4. Haal het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en houd het warm.
  5. Deglaseer de pan van het vlees met 4 eetlepels ananassap, schraap goed over de bodem om alle aanbaksels weg te halen.
  6. Schenk deze saus over het vlees.
  7. Smelt de rest van de boter in de pan en sauteer hierin de schijven ananas totdat ze kleur krijgen.
  8. Leg de schijven ananas om het vlees en serveer.