Rob's kookboek

Kalfslever op zijn amerikaans

Foie de veau à l'américaine

Benodigdheden
  • 4 plakken kalfslever
  • 50 g boter
  • 4 tomaten
  • zout
  • peper
  • 4 grote champignons
  • 4 plakken bacon
  • 1 bosje sterkers
  • olie
Bereidingswijze
  1. Was de sterkers en laat ze uitlekken.
  2. Was de tomaten, haal het kroontje weg, geef er wat olie over en zet ze in een beboterde schaal.
  3. Laat ze 10 minuten in een oven van 200°C.
  4. Maak de champignons schoon, snij er de stelen af en leg ze bij de tomaten in de oven.
  5. Strijk de lever in met olie en leg ze op de grill.
  6. Draai ze een kwart slag om er vierkanten in te branden.
  7. Draai ze halverwege om.
  8. Grill ze in totaal 15 minuten.
  9. Sauteer in wat boter de lapjes bacon even op hoog vuur.
  10. Leg daarna op elk stuk lever een stukje bacon.
  11. Leg de lever op een voorverwarmde schaal, zet er de tomaten omheen met daarop een champignon, leg er de sterkers bij en leg op elk stukje lever een klontje boter.
  12. Serveer meteen.