Rob's kookboek

Luikse kalfsrollade

Bereidingstijd
  • ca. 45 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 ongepaneerde (varkens)schnitzels
  • 100 g kalfsgehakt
  • 150 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • ½ kleine ui
  • zout
  • peper
  • 60 g boter
  • 300 ml bouillon
  • snufje tijm
  • ½ blaadje laurier

Bereidingswijze
  1. Vraag de slager de schnitzels nog eens extra plat te slaan.
  2. Leg ze uitgespreid op een plank of bord.
  3. Meng, de soorten gehakt, het ei, het paneereel, het zout en de peper goed door elkaar.
  4. Schil en snipper of rasp het halve uitje en voeg dit toe.
  5. Verdeel het mengsel over de schnitzels en rol ze op.
  6. Bind de rolletjes vast met keukengaren.
  7. Bak de rolletjes in de boter aan alle kanten bruin.
  8. Giet de (verwarmde) bouillon erbij en leg de kruiden erin.
  9. Leg een deksel op de pan en laat de rolletjes 40 minuten zachtjes sudderen.
  10. Haal de rolletjes uit de pan, zeef de jus en geef deze apart erbij.
  11. Serveer dit gerecht met kruimig gekookte aardappelen, diverse soorten gekookte groenten en een frisse salade.