Dit gerecht is bekend onder de naam sukiyaki.
Bereidingswijze
- Snij het vlees in kleine dunne rechthoekjes.
- Leg deze op een dienschaal.
- Schil de sjalotjes.
- Schil de lente-uitjes en snij ze in kleine stukjes.
- Breng 2,5 dl water aan de kook en kook de mie hier 1 minuut in.
- Giet ze af en leg ze in een ovenschotel.
- Schuif ze in een oven van 120°C en laat ze daar tot vlak voor het serveren.
- Laat de bamboescheuten uitlekken.
- Was ze en snij ze in stukken.
- Maak de champignons schoon en ciseleer ze.
- Haal de takjes van de sterkers en was ze zorgvuldig.
- Laat ze uitlekken.
- Leg de groenten met kleine hoopjes op een grote schaal.
- Zet ook de schaal mie op tafel.
- Op een rechaud verwarmen we een pannetje.
- Vet dit in met het stuk spek.
- Laat hierin de sjalotjes een beetje sauteren, doe er dan een portie van het vlees bij, laat een minuut sauteren, geef er zout en peper over en sojasaus.
- Voeg dan wat van elke groente toe en wat mie en warm dit onder roeren gedurende 5 minuten.
- Geef er dan weer sojasaus over en de sakeh.
- Wacht tot het goed warm is, serveer dan meteen en begin opnieuw.