Deze gevulde vleesrolletjes smaken heerlijk bij bloemkoolspruitjes en andere koolsoorten. De vulling kan naar eigen fantasie worden gevarieerd.
Bereidingswijze
- Sla de lapjes vlees met de vlakke zijde van het hakmes zo plat mogelijk.
- Dit gaat het best wanneer u het mes steeds bevochtigd.
- Bestrijk een zijde van de lapjes met mosterd.
- Verdeel de bacon in gelijkmatig dikke laagjes over het vlees.
- Leg daarop de snippers ui.
- Strooi daarover naar smaak cayennepeper of het milder smakende paprikapoeder en zout.
- Druppel er wat worcestersaus op.
- Snijd de augurkjes overlangs in 3-5 repen.
- Beleg elk runderlapje met reepjes augurk.
- Zorg dat ze wat korter zijn dan de breedte van de lapjes.
- Rol het vlees om de vulling en zet de lapjes vast met draad, touw of prikkertjes.
- Laat de margarine of bakboter in de vleespan goed warm worden.
- Bak daarin de runderrolletjes onder af en toe keren vlug mooi van kleur.
- Schenk 2 deciliter kokend water langzaam langs de wand in de pan.
- Sluit die en temper de warmtebron.
- Controleer na 40-50 minuten stoven of het vlees gaar is.
- Maak dan een glad papje van tomatenketchup, aardappelmeel en koud water.
- Breng de runderrolletjes over op de voorverwarmde schotel en bind de jus met het papje.
- Verwijder het gebruikte bindmateriaal en serveer de gebonden jus in een met kokend water omgespoelde sauskom.