Rob's kookboek

Rundvlees uit de wok

Bereidingstijd
  • 45 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 grote, gedroogde Chinese paddestoelen
  • 500 g magere runderlapjes
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ gele paprika
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 250 g bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (±2 cm)
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 25 g cashewnoten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • zout

Typische Chinees en in een oogwenk bereid! Van dit bijzondere gerecht zullen uw gasten versteld staan.

Bereidingswijze
  1. Wel de paddestoelen in warm water in 30 minuten en regelmatig het water verversen.
  2. Was het vlees, dep het droog en snijd het in reepjes.
  3. Maak de groenten schoon en snijd het in kleine stukken.
  4. Haal de paddestoelen uit het water en verwijder de harde stelen.
  5. Spoel de paddestoelen onder de kraan, drogen en in reepjes snijden.
  6. Verhit de olie in de wok.
  7. Bak de noten erin totdat ze gaan geuren en haal ze eruit.
  8. Bak het vlees in de rest van de olie gaar.
  9. Voeg de groenten, knoflook, paddestoelen en gember toe en bak deze knapperig.
  10. Met sojasaus en rijstwijn blussen, op smaak brengen en het mengsel al roerend nog ± 3 minuten gaar laten worden, eventueel nog water toevoegen.
  11. Over de borden verdelen, de noten erover strooien en serveren.