Typische Chinees en in een oogwenk bereid! Van dit bijzondere gerecht zullen uw gasten versteld staan.
Bereidingswijze
- Wel de paddestoelen in warm water in 30 minuten en regelmatig het water verversen.
- Was het vlees, dep het droog en snijd het in reepjes.
- Maak de groenten schoon en snijd het in kleine stukken.
- Haal de paddestoelen uit het water en verwijder de harde stelen.
- Spoel de paddestoelen onder de kraan, drogen en in reepjes snijden.
- Verhit de olie in de wok.
- Bak de noten erin totdat ze gaan geuren en haal ze eruit.
- Bak het vlees in de rest van de olie gaar.
- Voeg de groenten, knoflook, paddestoelen en gember toe en bak deze knapperig.
- Met sojasaus en rijstwijn blussen, op smaak brengen en het mengsel al roerend nog ± 3 minuten gaar laten worden, eventueel nog water toevoegen.
- Over de borden verdelen, de noten erover strooien en serveren.