Rob's kookboek

Tartaartjes met roerei

Benodigdheden
  • 300 g tartaar
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 eierdooier
  • 50 g
  • boter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gesneden bieslook
Bereidingswijze
  1. Vermeng de tartaar met wat zout, peper en de eierdooier.
  2. Kneed er 4 afgeplatte ballen van.
  3. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de tartaartjes snel aan beide kanten bruin.
  4. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  5. Klop de eieren los met de melk.
  6. Schenk wat van de bakboter uit de pan en fruit het knoflook in het restant.
  7. Schenk het eiermengsel in de pan en bak er, al roerend met een vork, roereieren van.
  8. Verdeel de roereieren over 4 borden en bestrooi ze met peterselie en de bieslook.
  9. Leg de tartaartjes er naast.