Rob's kookboek

Zeemansvlees

Benodigdheden
  • 50 g boter
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 750 g riblappen, in repen gesneden
  • 250 ml bier
  • 8 grote aarappelen, geschild en in plakken gesneden
  • zout
  • zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uiringen ca. 3 minuten.
  2. Schep de ringen uit de pan en houd ze apart.
  3. Bak in het achtergebleven bakvet de repen vlees met kleine porties tegelijk snel rondom bruin.
  4. Houd het vlees apart.
  5. Roer de aanbaksel in de pan los met een scheutje warm water en roer er het bier door.
  6. Leg laag om laag aardappelplakjes, vlees, uiringen in een diepe ovenschaal, bestrooi elke laag met zout en peper en zorg dat de bovenste laag uit aarappel bestaat.
  7. Schenk er de saus over.
  8. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  9. Laat het gerecht ca. 1,5-2 stoven in de op 175°C voorverwarmde oven.