Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Soepen
-
Bouillon
- Kalfsbouillon
Kalfsbouillon
Bereidingstijd
10 minuten
Trektijd
4 à 5 uur
Benodigdheden
1 l water
500 g kalfsschenkel aan het been of 400 g kalfspoelet met 1 kalfsknoest
1 kleine ui
1 kruidnagel
het wit van een ½ prei
1 takje peterselie
2 takjes selderij
1 takje tijm
1 stukje foelie
zout
peper
Bereidingswijze
Doe in een pan met water het vlees.
Breng dit op een matig vuur aan de kook.
Schep het schuim er regelmatig af met een schuimspaan.
Maak een bouquet garni van de prei, de selderij, de peterselie, de tijm en de foelie.
Voeg dit, samen met de in schijven gesneden wortel, ui waarin de kruidnagel is gestoken, zout en de peper, toe aan het vocht.
Laat alles op een laag vuur in een gesloten pan ca. 4 uur trekken.
Zeef de bouillon 2 keer, eerst door een zeef en vervolgens door een vochtige doek.
Ontvet de bouillon bijvoorbeeld door deze koud te laten worden en dan het gestolde vet eraf te scheppen.
U heeft hierna ca. 1 liter bouillon.