Rob's web

Lever/gal-flush

Home - Medisch - Anatomie en fysiologie - De lever - Lever/gal-flush


Iedereen die een westers voedingspatroon hanteert (en wie doet dat niet?) vol met overtollige suiker, zoet, chemische toevoegingen en andere stoffen die de lever en darmen belasten, heeft in meer of mindere mate last van galstenen. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken (inclusief doktoren) zijn galstenen voordat ze verkalken en daadwerkelijk stenen worden eerder wasachtige galbolletjes. In dit stadium kunnen ze door de huidige medische apparatuur niet worden vastgesteld, terwijl ze wel aanwezig zijn en de galwegen geheel of gedeeltelijk blokkeren. Deze galbolletjes zijn een broeihaard voor bacteriën, virussen, schimmels en parasieten, aangezien het hun taak is deze ziektehaarden op te ruimen.

Er is echter een simpele en effectieve, maar vooral pijnloze manier om je te ontdoen van deze galstenen-in-wording. Operaties waarbij de volledige galblaas wordt verwijderd, zijn volkomen onnodig als mensen regelmatig een lever/gal-flush doen. Voorafgaand hieraan is het raadzaam om je ontdoen van parasieten en schimmels door vier weken lang een anti-candidadieet te volgen.

Daarnaast is het goed om regelmatig scherpe, zwavelrijke voedingsmiddelen tot je te nemen als knoflook, ui, prei, radijs, hete pepers, mosterd e.d. Deze branden letterlijk parasieten en schimmels weg en ontklonteren je bloed.

De lever/gal-flush is gebaseerd op drie ingrediënten en principes:

Instructies voor een lever/gal flush:

's Ochtends nog voor het ontbijt een eetlepel bitterzout oplossen in een halve liter water en deze opdrinken. Als je het mengsel te bitter vindt kun je het aanzoeten met honing of appelsap.

Het bitterzout heeft twee effecten:

  1. Het neemt je hongergevoel weg. Geeft niet, hoe minder je 's ochtends eet, hoe beter. Gewoon wachten tot je wel honger krijgt en das pas eten.
  2. Je gaat ervan minimaal 1 keer naar de WC, waarschijnlijk meerdere keren en het zal zeer dun zijn. Schrik niet als de kleur groen is. Dit is gal.

Met bitterzout (Magnesiumsulfaat) zet je de gal- en darmwegen open.

Zodra je honger krijgt, maak je een smoothie van:

Dit is goed voor ongeveer driekwart liter tot een liter smoothie. Drink hiervan zoveel mogelijk. Wat niet opgaat zet je in de ijskast voor later. Deze smoothie is erg lekker en het is een zeer prettige manier om je lever, galblaas en darmen te ondersteunen. Dat laatste doet-ie zeker, want deze smoothie zal de nodige bezoekjes aan de WC veroorzaken! Schrik niet als je groene, wasachtige bolletjes in de pot ziet drijven. Dit zijn de galstenen die in dat stadium nog bolletjes zijn. De groene kleur is gal en het vettige materiaal eromheen is cholesterol, de plakkerige (LDL) variant. Je bloed is zich dus ook aan het ontdoen van deze cholesterol en wordt van dik en stroperig weer dun en vloeibaar.

Het beste is om de eerste dag de hele dag uitsluitend te leven op deze smoothies van zure vruchten. Maak er desnoods nog twee of drie die dag, zoveel als je maar op kan. Wil je dit niet doen, dan is een salade als avondmaaltijd het beste alternatief. Met rauwkost ondersteun je ook je lever en darmen. Als je genoeg krijgt van vloeibaar voedsel, dan zijn vaste zure appels natuurlijk ook een prima alternatief.

Aan het eind van de dag, voor het slapen gaan, komt het moeilijkste: drink een glas half gevuld met olijfolie en half gevuld met citroensap. Dit is vet en zuur en zal je als onprettig ervaren. Om het geheel wat prettiger te maken zou je het citroensap geheel of gedeeltelijk kunnen vervangen door appelsap en/of honing toe kunnen voegen. Zelf koos ik voor een glas half gevuld met olijfolie en half citroensap, half appelazijn dat ik gezoet heb met honing en na enkele slokken heb aangelengd met water. Mocht je dat glas olijfolie met citroensap nu echt niet weg krijgen, ga dan voor iets volvets dat vloeibaar is, bijv. volle yogurt of kwark. Evt. zoeten met wat honing of ahornsiroop.

Daarna meteen gaan slapen. De volgende ochtend is het eerste wat je doet rennen naar het toilet! Mocht de ervaring op het toilet toch pijnlijk zijn en gepaard gaan met krampen, drink dan onmiddellijk een glas water met bitterzout om de openingen wijd open te zetten.

Zorg dat je dit op een zaterdag doet, niets plant die dag en in de buurt bent van een WC en eventueel een bed. Een dag is al effectief (je zult de na-effecten hiervan nog minimaal een dag ervaren!). Dit enkele dagen volhouden is nog veel effectiever. Ook loont het de moeite dit om de paar weken te herhalen. Je blaast hiermee letterlijk je lever, galblaas en darmen schoon. Dit heeft een effect op je totale functioneren en je zult je op vele fronten beter voelen.

Investeer in biologische ingredienten! Je wil je belangrijkste organen, je lever en darmen, reinigen en dan is het niet verstandig om resten van bestrijdingsmiddelen binnen te krijgen. Als je schoon van binnen wil worden, zorg dan dat wat je binnenkrijgt ook schoon is.

De effecten die je ervaart door het regelmatig doen van een lever/gal-flush zijn: beter zicht, betere doorbloeding, snellere genezing van ontstekingen of wonden, meer energie, flexibelere gewrichten en nog vele andere, positieve ervaringen. Het is ongelooflijk hoeveel klachten er gepaard kunnen gaan met een belaste lever en galblaas.

Er bestaan veel varianten op de lever/gal-flush, maar ik denk dat ik hiermee de meest prettige en smakelijke heb bedacht. Desondanks kun je ontgiftingsverschijnselen ervaren als hoofdpijn, misselijkheid, niezen,jeuk, etc. Het kan daarom raadzaam zijn om regelmatig rustig te gaan liggen of zitten. Lezen helpt of een ontspannende DVD zien (niets met geweld of drukte!) of simpelweg een tukje doen. Succes!