Rob's kookboek

Hongaars rundvlees

Boeuf à la Hongroise

Benodigdheden
  • 800 g schouderstuk
  • 10 uien
  • 500 g tomaten
  • 50 ml slagroom
  • 500 g aardappels
  • 25 g bloem
  • 200 ml bouillon
  • 1 bouquet garni
  • paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 50 g boter
Bereidingswijze
  1. Schil de uien en snij ze in dunne ringen.
  2. Pel de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de pitten.
  3. Snij het vlees in grove blokjes.
  4. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de stukken vlees aan alle kanten bruin.
  5. Haal ze er dan uit en sauteer in de braadboter de uien lichtbruin.
  6. Doe dan het vlees terug in de pan, strooi er de bloem over en roer goed zodat de bloem kleur krijgt.
  7. Voeg er nu de tomaten bij en laat ze op klein vuur gedurende 5 minuten koken.
  8. Geef er dan de bouillon bij.
  9. Voeg ook het bouquet garni toe en bestrooi de zaak zeer ruim met paprikapoeder.
  10. Geef er zout en peper bij en sluit de pan.
  11. Zet ze in een oven van 170°C.
  12. Laat de pan een uur in de oven.
  13. Controleer af en toe of er voldoende vocht in de pan is en voeg eventueel wat kokend water toe.
  14. Schil de aardappels.
  15. Na een uur oventijd roeren we de ingredienten goed door elkaar, we geven er de aardappels bij en een dl kokend water, sluiten de pan en zetten ze weer 3/4 uur in de oven.
  16. Controleer dan of de aardappels gaar zijn.
  17. Als dit zo is, scheppen we de ingredienten op een voorverwarmde dienschaal en houden deze warm.
  18. erwijder het bouquet garni.
  19. Voeg de room bij de saus en verhit even op het vuur.
  20. Schenk de saus over het vlees en serveer.