Rob's kookboek

Ossehaas met dragon

Chateaubriand à l'estragon

Benodigdheden
  • 500 g chateaubriand
  • 100 ml armagnac
  • 130 g boter
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml kalfsbouillon
  • peterselie
  • 2 sjalotjes
  • dragon
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Was wat peterselie en hak die fijn.
  2. Haal de dragonblaadjes van de steeltjes en hak ze fijn.
  3. U heeft van beide een eetlepel nodig.
  4. Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  5. Smelt 80 gram boter in een pannetje en laat hierin de sjalot zachtjes fruiten, voeg dan de dragon toe en laat nog enkele minuten sudderen.
  6. Geef er nu de bouillon bij en laat deze bijna geheel reduceren.
  7. Klop er dan de room door.
  8. Laat nog even reduceren, geef er naar smaak zout en peper bij en houd de saus warm.
  9. Smelt de rest van de boter in een pan.
  10. Bestrooi de chateaubriand met peper en zout en als de boter heet is, sauteer dan het vlees snel aan alle kanten bruin.
  11. Laat daarna nog 13 minuten sauteren.
  12. Draai het halverwege de baktijd om.
  13. Flambeer het met de armagnac en leg het op een voorverwarmde dienschaal.
  14. Geef de saus in de braadpan, laat nog even koken en geef ze bij het vlees.
  15. Strooi er de peterselie over.
  16. Serveer er spercieboontjes bij en lucifer aardappeltjes.