Blokjes varkenshaas met een fruitige saus omgeven door een exotische vruchtencompote.
Bereidingswijze
- Snijd de varkenshaasjes elk overdwars in 4 of 5 stukken.
- Doe het vlees in een kom en voeg wat peper en zout toe.
- Strooi 3 eetlepels bloem in de kom.
- Schud het vlees om zodat de stukken aan alle zijden in aanraking zijn geweest met het peper, het zout en de bloem.
- Verhit de boter in de vleespan en bak hierin, als het schuim van de boter begint weg te trekken de stukken vlees rondom mooi van kleur.
- Open de blikken en giet ongeveer de helft van de siroop van de vruchten af.
- Bewaar de siroop.
- Doe de inhoud van de blikken daarna in de tweede pan.
- Warm deze langzaam op met de witte wijn.
- Neem het vlees met zo min mogelijk vet uit de pan.
- Strooide rest van de bloem in de vleespan.
- Roer tot een glad mengsel ontstaat en laat dat al roerende kastanjekleurig worden.
- Schenk de bouillon onder voortdurend roeren in de pan.
- Roer de saus glad, temper de warmtebron en roer 6 eetlepels likeur en schilletjes door de saus.
- Leg de stukjes varkenshaas in de pan en laat die in de saus verder gaar worden.
- Proef de saus en maak die pikant van smaak met peper, zout en worcestersaus.
- Controleer of het fruit warm is.
- Laat het beslist niet koken.
- Voeg aan de siroop desgewenst nog wat sinaasappellikeur toe.
- Serveer het vlees in een deel van de saus met de vruchten zonder de siroop op een voorverwarmde schotel.
- Garneer met het takje groen.
- Verdun de rest van de saus in de vleespan met naar smaak de gemengde vruchtensiroop, dien de saus apart bij het gegarneerde vleesgerecht op.