Serveer dit vlees voor 1 à 2 dagen warm of koud in plakken met patattes frites en een groene salade, b.v. van kropsla en verse kruiden.
Bereidingswijze
- Wrijf de tijm in een kommetje wat kleiner en roer er 2,5 eetlepel van de olie door.
- Bestrijk de rollade rondom met deze olie.
- Laat de rest van de olie zeer warm worden, doe de rollade in de pan en schroei het vlees aan alle zijden dicht.
- Bak het vlees, onder af en toe toevoegen van 80 g boter, rondom mooi van kleur.
- Was de takjes dragon en melisse.
- Sla die droog en doe ze met de ui in de bakboter in de pan.
- Bestrooi het vlees met naar smaak peper en zout en schenk langzaam langs de wand 300 ml kokend water en de wijn in de pan.
- Sluit die zodra de jus kookt en temper de warmtebron.
- Laat het vlees in 30 minuten per 500 g gewicht helemaal gaar worden.
- Snijd 10 minuten voordat de rollade gaar is met een puntig mesje het harde gedeelte onder de kelkjes uit de tomaten.
- Strooi in de openingen wat oregano en leg daarop de rest van de boter.
- Zet de tomaten naast de rollade in de pan.
- Laat de rollade, voor die aan te snijden, 5-10 minuten op de vleesplank rusten.
- Dit is nodig om te voorkomen dat er te veel vleessap verloren gaat en het vlees te droog wordt.
- Verwijder van het gedeelte dat zal worden gebruikt eerst het bindmateriaal.
- Neem de tomaten en de kruidentakjes uit de jus.
- Proef de jus.
- Voeg zoveel kokend water toe tot de jus bestaat uit 1/3 vet en 2/3 bruin van jus.
- Controleer dat op een grote lepel.
- Maak de jus pikant van smaak met worcestersaus, peper en zout.
- Garneer het gerecht desgewenst met de tomaten en enkele takjes verse kruiden.