Rob's kookboek

Ham met chablis

Jambon au chablis

Benodigdheden
  • 4 plakken gerookte ham van 5 mm dik
  • 1 ui
  • 150 ml chablis
  • 300 g champignons
  • zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml slagroom
  • 30 g boter
Bereidingswijze
  1. Schil de ui en de knoflook en hak ze fijn.
  2. Maak de champignons schoon en ciseleer ze.
  3. Beboter een ovenvaste schaal, leg er de plakken ham in, geef er 50 ml chablis bij, sluit de pan en zet ze 15 minuten in een oven van 180°C.
  4. Doe de champignons in een pan, geef er de ui en knoflook bij, schenk er de rest van de chablis bij en wat zout en peper.
  5. Breng het op hoog vuur aan de kook, zet dan het vuur klein en laat het zachtjes tien minuten koken.
  6. Voeg er dan de room bij en laat de saus wat inkoken.
  7. Haal de ham uit de oven, schik ze op een voorverwarmde schaal.
  8. Voeg het kookvocht van de ham bij de saus, bedek de ham met de saus en serveer.