Rob's kookboek

Koteletten uit Bazel

Côtes de porc à la Baloise

Benodigdheden
  • 4 karbonades
  • 2 appelen
  • boter
  • zout
  • peper
  • 150 ml droge witte wijn
Bereidingswijze
  1. Schil de appelen, haal de klokhuizen eruit en snij ze in niet te dunne schijven.
  2. Bestrooi de karbonades met peper en zout.
  3. Smelt wat boter in een koekepan en als ze bruin begint te worden sauteren we de karbonades aan twee kanten bruin in enkele minuten en laten ze op klein vuur nog 15 minuten zachtjes smoren.
  4. Draai ze een enkele keer om.
  5. Ondertussen smelten we wat boter in een andere pan en sauteren er de appelschijven gedurende 5 minuten in.
  6. Voeg dan de wijn toe en laat nog enkele minuten sudderen.
  7. Wanneer het vlees klaar is leggen we de karbonades in de serveerschaal en leggen er wat appelschijven op.
  8. Deglaceer de braadboter met het vocht van de appelen, laat nog even doorkoken en schenk het over de karbonades.