Rob's kookboek
Home
-
Kookboek
-
Varkensvleesgerechten
- Sajoer dajak
Sajoer dajak
Benodigdheden
250 g magere varkenslappen of schouderkarbonades
200 g prei
750 g grof gesneden Chinese kool
2 eetlepels olie
peper
zout
1 theelepel sambal trasi
citroensap
500 ml bouillon
stukje gemberwortel van 3 cm
Bereidingswijze
Snijd het vlees in dobbelstenen van 2 cm.
Meng het vlees met de prei, peper, zout, sambal, citroensap, knoflook en olie door elkaar en kneed dit even met de hand.
Laat het 1 uur in de koelkast marineren.
Breng de bouillon aan de kook met het geschilde stukje gember.
Wanner de gemberwortel niet vers te krijgen is gebruik dan gemberpoeder.
In dat geval voeg 3 theelepels gemberpoeder toe aan de marinade.
Voeg het gemarineerde vlees met de kruiden aan de bouillon toe en laat het geheel een 1 uur koken.
Voeg er als het vlees nog net niet gaar is de kool aan toe, telkens met een hand vol tegelijk.
Roer het geheel om.
Laat de kool zonder deksel 2 minuten meekoken en zet het gas dan uit.
Gebruikt men deze sajoer zonder bijgerechten, dan moet men de dubbele hoeveelheid vlees nemen.