Rob's kookboek

Varkensfilet in champignonsaus

Benodigdheden
  • 750 g varkensfilet in 4 plakken gesneden
  • zout
  • zwarte peper
  • 50 g boter
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml bouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 g champignons in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
Bereidingswijze
  1. Bestrooide plakken vlees met zout en peper.
  2. Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakken filet rondom bruin.
  3. Haal het vlees uit de pan en houd het apart.
  4. Fruit de uien ca. 3 minuten in de achter gebleven bakboter.
  5. Roer de bloem door de uien.
  6. Voeg er al roerend met scheutjes tegelijk de bouillon en de wijn aan toe tot een gebonden saus is ontstaan.
  7. Leg de plakken varkensfilet in de saus.
  8. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat het geheel ca. 20 minuten zachtjes stoven tot het vlees gaar is.
  9. Voeg de champignons en de peterselie toe en laat alles ca. 5 minuten stoven.
  10. Leg de plakken vlees op een schaal en schenk er de saus over.