De traditionele Côtelette à la Suisse prijkt al heel wat jaren op de spijskaart van veel restaurants zonder te vervelen.
Bereidingswijze
- Snijd de koteletten met een scherp mesje horizontaal open tot op het been.
- Leg de plakken ham op het werk vlak en leg de plakken kaas erop.
- Vouw de ham en de kaas 2 maal dubbel zodat een klein pakketje ontstaat.
- Vul de koteletten met de ham-kaas pakketjes.
- Zorg ervoor dat er geen kaas of ham buiten de kotelet steekt.
- Druk het vlees goed dicht.
- Steek er een prikker in of naai de koteletten met een paar steken dicht.
- Klop het ei in de kom met 2 eetlepels water los.
- Wrijf de koteletten in met naar smaak zout en peper.
- Bestrooi ze met wat bloem.
- Doe het paneermeel in de ondiepe schaal.
- Haal de koteletten één voor één door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel.
- Schud het overtollige paneermeel van het vlees.
- Zorg ervoor dat de koteletten aan alle zijden goed gepaneerd zijn.
- Verhit de boter in de koekepan tot deze begint te kleuren en het schuim wegtrekt.
- Bak dan de koteletten op een vrij laag gedraaide warmtebron aan beide zijden mooi lichtbruin van kleur.
- Serveer het vlees op een voorverwarmde of met kokend water afgespoelde en gedroogde vleesschotel.