Rob's kookboek

Biefstuk met pesto

Bereidingstijd
  • 15 minuten
Marineertijd
  • 30 minuten
Roostertijd
  • 20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 zakje rucola (80g)
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 4 kogelbiefstukken
  • 10 sjalotjes
  • 1 bol knoflook
Bereidingswijze
  1. Verwijder de harde steeltjes van de rucola.
  2. Maak de bosuitjes schoon.
  3. Pureer de bosui met de rucola in de keukenmachine en voeg de balsamico-azijn toe.
  4. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een smeuïge pesto.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Maak kleine inkepingen in de biefstukken en bestrijk het vlees met de pesto.
  7. Laat het ca. 30 minuten buiten de koelkast marineren.
  8. Pel intussen de sjalotjes.
  9. Maak de knoflookteentjes iets los van de bol.
  10. Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zout.
  11. Vouw het aluminiumfolie dicht.
  12. Leg de pakketjes ca. 20 minuten en de biefstuk 4-5 minuten op de barbecue.
  13. Serveer de gepofte sjalotjes en knoflook bij de biefstuk.