Casselerrib is gezouten en gerookte varkensrib waaruit het been is verwijderd.
Bereidingswijze
- Schrap het vlees desgewenst af met een bot mes.
- Vermeng in de kom de kerrie, het paprikapoeder en het korianderpoeder met naar smaak peper en eventueel wat zout en maak er met 2 eetlepels olie een papje van.
- Bestrijk daarmee het vlees aan weerszijden royaal en dek het vlees af.
- Zet het gedurende tenminste 1 uur in de koelkast.
- Verwarm dan de grill voor en bestrijk het rooster met wat olie.
- Leg het vlees op het roosteren druppel de helft van de rest van de olie op het vlees.
- Laat dat in ongeveer 8 minuten onder de grill mooi van kleur worden.
- Pel intussen de bananen en maak drie daarvan met de vork in de kom fijn.
- Snijd de andere banaan in plakjes en druppel er de rest van de olie op.
- Laat het vlees gaar worden en bruin kleuren.
- Snijd de ananas in smalle driehoekjes, houd daarvan enkele appart voor de ganering en schep de rest door het bananenmoes.
- Keer de casselerrib als de kleur van het vlees goed geworden is, druppel er de rest van de olie op en laat het vlees gaar worden en bruin kleuren.
- Klop de room met de suiker en spatel die door het bananemoes met stukjes ananas. Serveer de gegrilleerde casselerrib op een voorverwarmde schotel.
- Schep het banane-moes naast het vlees en garneer met de apart gelegde plakjes banaan en stukjes ananas.