Rob's kookboek

Casselerrib met vruchten

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Marineertijd
  • 1 uur
Grilleertijd
Benodigdheden voor 4 personen
  • 500-600 g casselerrib
  • ½ theelepel kerrie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 mespuntje korianderpoeder (ketoembar)
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepels slaolie
  • 4 bananen
  • 1½ eetlepel citroensap
  • 2-3 schijven verse ananas of uit blik op eigen sap of lichte siroop
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
Tip van de kok
  • Vervang de rib eens door dunne ontbeende karbonade. Neem de afstand van het vlees naar de warmte van de grill wat groter omdat dit helemaal gaar moet worden.

Casselerrib is gezouten en gerookte varkensrib waaruit het been is verwijderd.

Bereidingswijze
  1. Schrap het vlees desgewenst af met een bot mes.
  2. Vermeng in de kom de kerrie, het paprikapoeder en het korianderpoeder met naar smaak peper en eventueel wat zout en maak er met 2 eetlepels olie een papje van.
  3. Bestrijk daarmee het vlees aan weerszijden royaal en dek het vlees af.
  4. Zet het gedurende tenminste 1 uur in de koelkast.
  5. Verwarm dan de grill voor en bestrijk het rooster met wat olie.
  6. Leg het vlees op het roosteren druppel de helft van de rest van de olie op het vlees.
  7. Laat dat in ongeveer 8 minuten onder de grill mooi van kleur worden.
  8. Pel intussen de bananen en maak drie daarvan met de vork in de kom fijn.
  9. Snijd de andere banaan in plakjes en druppel er de rest van de olie op.
  10. Laat het vlees gaar worden en bruin kleuren.
  11. Snijd de ananas in smalle driehoekjes, houd daarvan enkele appart voor de ganering en schep de rest door het bananenmoes.
  12. Keer de casselerrib als de kleur van het vlees goed geworden is, druppel er de rest van de olie op en laat het vlees gaar worden en bruin kleuren.
  13. Klop de room met de suiker en spatel die door het bananemoes met stukjes ananas. Serveer de gegrilleerde casselerrib op een voorverwarmde schotel.
  14. Schep het banane-moes naast het vlees en garneer met de apart gelegde plakjes banaan en stukjes ananas.