Rob's kookboek

Gemarineerde kip

Bereidingstijd
  • 30 minuten
Marineertijd
  • 3 uur
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 kippen (ca. 1 kilo)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes peterselie
  • 2 citroenen
  • 100 ml olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • zout
  • versgemalen peper
Garneertip
  • Garneer met peterselie en plakjes citroen.
Bereidingswijze
  1. Hak de kippen in stukken.
  2. Spoel de kipdelen schoon en dep ze droog.
  3. Pel de knoflook en snijd ze in stukken.
  4. Was de peterselie en hak het fijn.
  5. Pers de citroenen uit.
  6. Roer een marinade van de olijfolie, het citroensap, de chilipoeder, de knoflook en de peterselie.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Laat de kipdelen minimaal ca. 3 uur in de koelkast marineren.
  9. Rooster ze op de barbecue in ca. 30 minuten gaar.
  10. Bestrijk ze regelmatig met de marinade en keer ze regelmatig.