Rob's kookboek

Gemarineerde visspiesen met tomaten

Bereidingstijd
  • 15 minuten
Roostertijd
  • 10 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 limoen
  • 4 visspiesen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 5 takjes verse koriander
  • 2 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie + voor invetten
  • ½ Spaanse rode peper
  • 4 tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • 3 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze
  1. Pers de limoen, besprenkel de visspiesen met het limoensap en bestrooi met peper.
  2. Was en hak de koriander fijn.
  3. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
  4. Roer de helft van de knoflook door de olijfolie.
  5. Was, verwijder de zaadlijst en snij de Spaanse peper zeer fijn.
  6. Meng de Spaanse peper met de sjalot, koriander en de rest van de knoflook.
  7. Vet aluminiumfolie in met olijfolie, wrijf de visspiesen in met het sjalotmengsel en leg ze op de folie (niet dichtvouwen).
  8. Was en halveer de tomaten en leg ze op een stuk ingevet aluminiumfolie.
  9. Was en hak de peterselie zeer fijn.
  10. Meng het paneermeel met de peterselie en de knoflookolie.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Verdeel het mengsel over de snijkanten van de tomaten en rooster ze op de barbecue ca. 9 minuten.
  13. Rooster de spiesen ca. 10 minuten op de barbecue en serveer ze met de tomaten.