Rob's kookboek

Geroosterde maiskolven

Bereidingstijd
  • 15-20 minuten
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 verse maiskolven
  • zout
  • mais- of zonnebloemolie
Tip van de kok
  • Maak de boter kruidig door er wat citroensap, knoflookpoeder en verse tuinkruiden zoals peterselie, oregano, selderij en bieslook door te roeren.
Bereidingswijze
  1. Verwijder van de kolven de bladeren en de haren.
  2. Snijd aan de zijde van de steel een stukje af.
  3. Was de maiskolven met lauwwarm water.
  4. Breng ruim water met ½ eetlepel zout per liter water aan de kook.
  5. Laat de kolven daarin 10 minuten koken zodat ze enigszins gaar worden.
  6. Laat de maiskolven uitlekken en opdrogen.
  7. Verwarm de barbecue of grill voor.
  8. Bestrijk het rooster met wat olie.
  9. Bestrijk ook de kolven met wat olie en leg die op het rooster.
  10. Laat de maiskorrels onder geregeld keren gaar en mooi van kleur worden.
  11. Serveer het gerecht direct van de warmtebron.