Rob's kookboek

Griekse BBQ-spiesen

Bereidingstijd
  • 20 minuten
Benodigdheden
  • 500 g varkensfilet
  • Grieksekruidenmix
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 10 cherry tomaatjes
  • ½ komkommer
  • 100 g feta
  • 2 eetlepels (wijn)azijn
  • zwarte peper
  • zout
  • 10 zwarte olijven
Tip van de kok

Griekse BBQ spiesen

Bereidingswijze
  1. Snijd de varkensfiletlapjes in blokjes.
  2. Meng de Silvo kruidenmix Grill It! Griekenland met 2 eetlepels olijfolie en laat het vlees hier to minuten in marineren.
  3. Maak de paprika's schoon en snijd van elke paprika de helft in grove stukken en de andere helft in kleine blokjes.
  4. Maak de uien schoon en snijd i ui in grove delen en de andere in ringen.
  5. Rijg het vlees, de grove stukken ui, rode en groene paprika om en om aan spiesen en rooster ze in ca. 8 minuten op de BBQ (of in een grillpan) gaar en bruin.
  6. Snijd de ijsbergsla in smalle repen, was het en laat goed uitlekken.
  7. Was de cherry tomaatjes en snijd ze in partjes.
  8. Was de komkommer en snijd in plakjes.
  9. Snijd de feta in blokjes en meng alles met de ijsbergsla.
  10. Meng de resterende olijfolie met de azijn en maal er ruim peper en zout overheen.
  11. Roerde dressing door de salade en garneer met de olijven.
  12. Verdeel de salade over 4 borden en leg de vleesspiesen ernaast.