Vervang een deel van de stukken paprika en ui door plakjes vleestomaat.
Vul het paprikapoeder en de cayennepeper aan met wat knoflookpoeder.
Bereidingswijze
Snijd van het varkens- en kalfsvlees 2x12 stukken van ongeveer gelijke grootte.
Bestrijk de pennen en het grillrooster dun met olie.
Snijd de uien overlangs door en neem er de buitenste rokdelen af.
Was en droog de paprika's, verwijder de stelen en snijd de paprika's overlangs door.
Neem de zaadlijsten met het zaad weg.
Snijd het vruchtvlees overdwars in 1,5 cm brede repen.
Verwarm de grill voor.
Rijg aan de pennen eerst een stuk paprika, daarna aan elke pen afwisselend de stukken varkens- en kalfsviees, halve rokken van de uien en stukken paprika.
Bestrijk alle onderdelen met olie en leg ze onder de grill.
Strooi wat rozemarijn en tijmblaadjes op het vlees aan de pennen.
Laat het vlees onder geregeld draaien wat kleur krijgen.
Bestrooi het daarna naar smaak met zout, paprika en cayennepeper.
Vermeng het gehakt in de kom met naar smaak mosterd, knoflook, marjoleinpoeder, peper en zout.
Verdeel het gehakt in 8 porties van ongeveer gelijke grootte.
Vorm daarvan met even onder de kraan bevochtigde handen langwerpige porties.
Bestrijk die met olijfolie.
Laat het gehakt naast de gevulde satépennen onder af en toe keren onder de grill gaar en mooi van kleur worden.